Followers

Wednesday, 23 March 2011

kARisMa!!!

Haii uoollsss..lama  x update blog...bz uoolsss....
Hari ni sy nk cite laa tentg xtvt ujung mgu iaitu pada 19 mac 2011 dan 20 mac 2011..mampuu sy rewind balik ape yang berlaku 2 hari lepas...uhu
Ok la..sy  ni merupakan ahli karisma upsi...ape tu eak KARISMA???.karisma merupakan singkatan bagi Kelab Rakan Siswa Jasa Msia..dan sy juga merupakan rakan exco keushawan karisma ni...itu la mukadimahnyer dari isketambolaa
Baiklaa tan sri puan sri kisah bermula begini..hihih


Pada hari sabtu 19 mac 2011
Dengan kedinginan subuh sybangit dari beradu( mampuu bahasa DIRaja) jam 5.30 pagi!!..atoii nantoo bangat kot...sy feeling2 kacmuk, ayu2, smart2 segala bersiap la cuz kena berkumpul di kolj jam 6.30am..siap subuh sy terus cepat2 turun...destinasi ku pegi ke Sijangkang satu daerah di Selangor..wahh...sepanjang perjalanan sy tidow...xpernah bgn awl2 sgt2 nie...pemandu bas berhenti kat mane ntah, sy berhenti kt stesen minyak pegi beli maggi, sebagai sarapan sy....
Lepas tu sy setelah bape lame dalam jam 10.30am sy sampai r kat sek keb kebun bharu, tempat kami berkumpul...sampai2 jer kena berkumpul mcm kwad gituu..pastu, sarapan segala...huh..kenyang..
Akticviti bermula dengan teka bina 1 Malaysia...kami kena ke rumah2 tanya pendapat mereka tentang  pendapt  1M..tp uoolls kena tahu, kami tidak mewakili mana2 parti2 politik, kami mewakili karisma yang mana gabungan ipta dan ipts...dalam teka bina tu kami kena tahu tentang nilai 1 M..atoiii...pitam kann..sy pn xthu, tp memandagkan sy ni bitara katanyer sy mampuu lah menghafal 8 nilai terbabit iaitu
1.berpertasi tgi
2.budaya ilmu
3.budaya inovasi.
4.ketabahan
5.kebijaksanaan
6.kesetiaan
7.intergriti
8.budaya ketepatan
So uoollss sume rakyat Malyasia tahu da kan 8 nilai yang sgt perkasa ini utk diterjemhakan ..huhuh
Sepanjg xtvt rumah ke rumah tu, ad sesetangah tidak melayan kami dengan baik, bersikap dingin..makalum lah katanye 1m ni bersigat politk, tp uollsss pye opinion sy xmsuk campur..haha
Tp ad gak peramah, layan kami dengan kasih sayg..wahh.....tacing ..haha
pukul 1.00pm xtvt ni habis.so kami balik ke sek terbabit dan makan sembahyang segala...
Dalam perancangan sepatotnya jam 2.30 kami ad xtvt menziarahi orang..namun cuaca tidak mengizinkan kerana ujan sgt laaa lebattttt!!!
Tp xpe kami mendengar ceramh dari Dr Hj Fadhilah Kamsah tentang menjadi ibu bapa yang baik..ramai gak la yang datang...mmmg menarik, lwak tp  penuh isi yang bermakna...
Petangnya kami buat latihan aktiviti tempur  tanpa senjata (TTS)..wahh ak kena wat jadi 4 Fighters kena pecahkan papann uollsss...TTS ni adalah utk persembahan pada malam ini..ak hanya mampu ketawa jer uollsss, pada malam persembahan TTS kami tidak terjadi kerana ramai buat silap..darah gemuruhh katanyer....ak akan  pecahkan 2 papan..satu papan ak xpecahhh..lawakk..ahahah
Selepas habis segala xtvt kami pegi ker  Sungai Besar iaitu tempat kami beradu ..atoii..di Desa Rumbun kot..ahah..ak xsure la ape namenyer  coz kami sampai jam 2.30 am....da nantookk sangat..

Hari ahad 20 Mac 2011
Huh, hari ni bermula xtvt jam 10 lebih selepas sarpan segala...xtvt same seperti semalam ...teka bina 1 malaysia...ari ni rase seronok laa..sy n kwan xad rase malu nk masuk2 ruma mereka tu....tp kebanyakan kawsan perumahan ni sume educated pye org..mcm2 kami kena soal...huhu
Petangnyer sy terpilih utk menjadi penjaga checkpoint, lebih kurang fasilatator..sonok kot...ak kena wat rubber straw...mcam2 la sya buli mereka ni..ihhihi



Setelah habis xtvt tu sy n geng ad latihan TTS ag yang akan di persembahkan di Dataran Tongang 10 di Sg Besar...depan VVIP uollsss...iaitu Dr Hj Khir Toyo n YB Ramlii kot....wahh...kami wat TTS dalam ujan..habis segala baju ak ktor n basah..ape2 pn kami raase soooonokk sgt...huuhhuhuh..RAKAN SISWA HEBAT!!
Jangan geli sy membahasakan diri sebagai SAYA~~

Thursday, 17 March 2011

Maii datg ke gerai kami

abe2, aye2..mai la ke gerai nasi kerabu kami...
pelajau2 upsi sekalian oiiii!!!

ahhahahah..pitam..terlaluu sgt

kann..21, 22 n 23 Mac 2011 ni akan wat karnival keushwanan di Auditorium UPSI..
so dengan bangganya ak menjemput uoollss sume beli laa nasi kerabu kedai kami..hihiih


uoollss tahu x byk khasiat makan makanan dari kelate nie....kann ad syur, ikan, ayam, budu...nasi die pulak kalefulll hahah..biruu uollsss...

nasi kerabu abg wan ni kan popular kat depan kampus..sedap kann..korg stundt upsi msti pernah makan..
ak n thu geng nt tolong niagakan sempena karnival ni dan juga merupakan satu asgmnt kami..njoyy bhaa...

harga yang ditawarkan adalah macam biase uollsss...tp kan BANYAK HADIAH MISTERI menanti anda...
pembelian 5 nasi kerabu terawal dan pembelian ke 15, 30, 50 dapt laa cenderamata dari kami...

ak dengan bangganya kann uollss menjemput kamu datg ea ke gerai ku nk 15 kat tengah2 kot...
3 hari nk meniaga...kacmuk tetap kacmuk


uolsss i loveeee

membusykan diri

lama ak xupdate blog..bukan ape..ak sgt busy..sebb keje tertangguh, ad ag 3 keje xsiap yang memrlukan kerjasama kawan2, tp diorg pn busy dgn keje lain so utk berkumpul mmg susah..xthu bile buleh setel...oiii nk kena anta mgu depan laarr!!!!

ak sepatotnye byk masukkan pic o entry blog baru..cos ak byk xtvt ak terlibat..acara road relley, kem pembangunan sahsiah yang sgt2 beshh..dan ujung mgu ni kem kemasyarakatan karisma...

dalam busy tu.sedih gakk..tgk famili rafali da berpisah segala...ak kena cakp skunk xad istlah b4...ak pn no komen..gamak cakp hartis..so skunk ak kena tubuhkan ahli2 baru la...terpaksa gigih mencarii..haha..terlalu~~

skunk ak tga bahagia ker?? ntah no komen..luka da sembuh parut nyer ad...sukar nk sayang pada org..cus sekali ak cinta ak akn cinta..hahaha..pitam sgt..tp ak da lupekan ape yang berlaku..ramai lagi nk kat ak kot..yang mampu terima ak seadanya..ahha..nape malam2 mcm2 ni..pitam..yg pasti ak xbuleh nk syg org lagi..hati skit dekkk

ak rase skunk ak sgt cuai, cemerkap..namun begitu ak skunk makin berjimat..ak da thu ape tu mkna duit kann..kalu x ak berlanja xikut dunia mane ntah ak datg...so skunk ak nk ape pn xthu..ahahah

u i loveee

Monday, 14 March 2011

rossa ku menungu dengarla~~

ku menunggu, ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

repeat reff

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu

**ak letak 2 versi lagu ni satu by ROSSA n satu ag COVER..
korang tekan la link ni...enjoy yer bha

jimat!!!!!!!!!!!!!

lama sangat xupdate blog rasenyer..
ujung mgu yang busy dan memenatkan..
keje berlamabak2 belom disetelkan...huhuh..keje ape la yang banyak sgt tu kann

kenape perlu jimat tetibe ni aqir...?? ak pn xthu laa...
rasanyer ak sangat membazir skunk....belanja makan beli barang segala xpandang kiri kanan..
ak x pkir ape2..ak terus beli jer...asal rase ak suka, ak nak ..ak mesti dapt!!
ahirnyer skunk sape derita....ak juga kann...

dalam maybank ad RM 5.23
dalam bank islam ad RM 7.67
dalam bsn ad RM 22.56
dalam asb ak xthu la..lame xtgk.....
arghhhh tekanan kot xad duit...

duit perbelanjaan yang pama bagi bulan ni seminggu jer abiss...
pastu menagih kat abang n akk..baik mereka bagi kat ak...
tp kena khutbah jumaat dulu laaa..
makin byk bagi duit, makin besar belanja...yer aqir sedar laaa...

so skunk ak berazam laa...belanja ak kurangkan RM 5.OO sehari jer!!...pitam....mampu xmampu ak kena lakukan...kalu x, lelong laa barang2 yang ad kat diri ak nie...hahaha...kann, ape yang ad kat diri ak ni nk lelong pn xthu....hiihihi

so kena memotivasikan diri, be positf...katanyer da balik dari kem pembangunan sahsiah...sume da berubah..
bersyukur dgn ap yang ak ad skunk...

u, i loveeee

Thursday, 10 March 2011

moral of the story, penceramah tu kata makan laa KFC lagi terjamin sumber halal nyer....lulus JAKIM!!

hai uoollss...ak tga update blog ni di Perpustakaan Tuanku Bainun ni hah..katanyer nk siapkan asgmnt yang kena  antar esk..tp betapa belo nyer ak ni kan.charger hp buleh lak tertinggal.... bateri lappy ni tgl sejam jer buleh bertahan...sabo jerlaaaa.....

ni lah tempat ak stdy...haha
pagi td ak pegi seminar go halal yang berlangsung di Auditorium Utama pada jam 8.30am...hal maklum laaa yang bersiap ni kan jadiann sgt, so jam 9.30 baru ak, zul n sharul gerak ke sana....
ak dengan feeling2 kacmuk memakai baju lengan pendek bewarna hijau, pemberian 'abg' ku zaqq...nape pgl die abg...cos ak da anggp die sebagai abg ak ..n famili ak sendiri telah menganggp die a part of my familiesss....tengs zaqq

cantik x baju nie..hihi..ak yang wat baju ni jadi cantik..pitam bagai~~
xsia2 la kena pakse rela pergi seminar nie..byk la ilmu yang ak dapt...
apabila kata halal..bkn haram makan babi dan hanjs jer, tp turut tentng kebersihan makanan tu sendiri...tu lah yang kite sering lupekan...kadang2 uoolsss pk tak, makanan yang kita makan sehari2 ni bersih o tidak....mcm mane sumber die, sape yang buat....n mcm2 lagi lahhh...

tahu x gelatin tu ape?? die baynk digunakan dalam makanan dan kosmetik tawwww.....lepas tu 80% gelatin kan dunia ni datang dari BABI....hah ak besar kan tulisan die.......x ke sentap korang bila nk jaga kecantikan gamaknyer tp sumbernye dari babi...hmmmm.........cantik x cantik korang kannn~~

babi ni kan mmg banyak digunakan...ROKOK tu digunakan dari darah babi taww....atoii.......da la bahaya, haram laakk tu..so sape2 yang merokok terutama imam2, menteri2..sudah2 laaa..igt mati dekkkk.....


ak n shahrul
ak n zul
sebenarnye ad barang2 yang xad sijil halal xsemmestinya haram.....dalam Malaysia ni kan x banyak syarikat ad sijil KEHALALAN.....tp kita ley mencegah apabila melihat pada ramuan makanan tu sendiri.....dalam ramuan tu die xla tulis BABI tp die akn tulis PORK atau kebanyakan die tulis E471...so uollsss lepas ni check la ingradients makanan yg uollss nk beli...bulehh???

pastu ka nk bagthu laa jugak, babi ni kan mmg banyak digunakn dalam macm2...satu badan babi ni sume penting utk mcm2...termsuk hidung die uollsss...mesti korang pelik nape babi ni digunakan...dalam kajian sains, babi ni mmg bagus laa utk jangka pendek, tp jangka panjang kann ......BALA!!! jwapannyer...
lebih 70 penyakit disebabkan binatang ini...pork ni memudaratkan..lebih banyak keburukan dari kebaikan...

kan babi alaf baruu....
walaumcmmane pn keburakan babi ni, kita xla berhak nk membunuh binatang ni sesuaka hati kann....selagi binatang tu xganggu kita, biarlah die hidup...kerana babi juga merupakan makhulk ciptaan Allah mcm kita juga....uoollsss cepat capai songkok tudung tu..i da ceramahh...ahhah

logo halal JAKIM yang sah!!
for sure dalam seminar ni ak xtdow...mcm xpercaya pulak...mule2 tu ak rase bosan laa..tapi lame2 makin menarik kekdahnyer....huhuhu....

moral of the story, penceramah tu kata makan laa KFC lagi terjamin sumber halal nyer....lulus JAKIM!!

tatapan ku utk mu...hahahahaha

Tuesday, 8 March 2011

ak gitar dan sweater.....

sepatotnyer ak update blog ni malam semalam..tp sakit hati pye pasal dengan seseorang ak update hari nie..

ape kena mengena dengan diri ak, gitar dan sweatr ni yer..huhu
diri ak?? ak adalah aku lah kan..katanyer laa ..pitamm..haha

malam semalam ak dinner dengan my bff HASRIK, havang palapes di kedai bwah jambatan...wahh..cuci mata..jadian sangt mereka sume..hihihi,.....mcm2 la kami bualkan..politik, cinta, gosip artis, tentang diri masing2..huhuh...seronok ..kata kawan ak yang xpegi, bersukaria dengan havang palapes jadian gamaknyer..haha ak makan nasi goerng tomyam n teh o ais, hasrik lak minum je nescafe ais..katanyer jaga 
badan....

gambar ak di kdai
ak rase ak yang patot jaga badan dari sebulan ke sebulan berat ak naik, ak check semalam berat ak da menghampiri 60 kg...pitam...huhu

kisah sweatr ape nyer pulak....ak pakai sweatr baru ...jenama nike gamaknyer...waaahh...haha...sweater yang ak nak dari dulu, akhirnyer milik ku jua...sonok2.....sepatotnyer sweatr tu kena basuh dulu, tp ak GHAIRAH sgt nak pakai jugak...atoi dengan sweatr pn ghairah?? biar btol qiirrr..hihihi

lepas makan2 n cuci mata segala kat kedai tuu, ak pegi la ruma hasrik...oo.rumanyer di depan klinik kesihatan tg malim jer...dekat....ak msuk laa uma nyer dengan penuh feeling kacmuk kann....ok laa uma die..sewa pn ak tahu mura jer..bgoss.....penuh dengan kelengkapan..ak tertarik dengan mesin basuh umanyer...aahhaha..bkn pe, lepas ni uma hasrik addalah tempat ak nk basuh baju, siap ad tempat pengeringan, xyah laa ak susah2 lagi nk basuh baju pasni...sukeeeeeeeeeee


xsabar2 nk basuh pakai mesin baju
gitar ?? mcm ni ak tgk dalam bilik hasrik ad gitar..so ak pn feeling2 laa bergambar dengan gitar dengan pelbagai gaya...katanyer kacmuk kan suke bergambar...atoi pitam bagai...haha
ak xthu main gitar ..tp teringin ak nk belajar...kalu ak tahu main gitar ak nk bwa lagu CUKUP INDAH n AWAN NANO..mcm mamat sorg ni nyanyi lagu cukup indah...dengarlaa ea CUKUP INDAH (TEKAN)



xthu la btol ke salah pegang gitar??


masuk uma hasrik ak diperkenalkan laa kepada housemate die...katenyer kenal2 RAKAN HARTISS..hahah..ak scan segala kwan2 die...hmmmmm...hahaha
mcm2 laa ak bebual dengan hasrik kat uma..pastu ak buka laah almari havang palapes nie..wahhh die pakai GARNIER...gamaknyer laa nk jaga muka..siap ad ubat VITAMIN E...wahh.......nk kacmuk laa...atoiii!!!







ape2 pn lame xkuar b2 dengan hasrik mcm dulu2,, sonok, hepy, byk benda dikongsikannn....harap2 my bff sorang ni xkan layan ak dengan baik sebb nk jaga hati ak..huhuhuhu.....


tataplah diriku puas2...haha

susah ke nk terus terang~~

mudah utk bercakap maaf tp mungkin sukar bagi die nak memaafkan....
ak mtk maaf laa pada ko...xsangka lak ko buang ak dengan cepat..


yer ak tahu ak salah,,ak penyebab sume keje ko xsiap.. ak salah ats ape yang berlaku...
ak tahu xmenepati janji, mungkin besar kesilapan ku xbgthu ko awl2 ..kalu ak bgthu awl2 xkan jadi cam tuu..


skunk sume kekdah nyer nk JAGA HATI...~~
sukar ke nk berterus terang yang ko ni busy, kalu ko bgthu tentu ak faham, selama ni kalu ko bgthu ape2 msti ak faham, ak xkan paksa kalu ko sibuk..sebelum ni pn ak da pesan kat ko siapkan segala kerja jangan pk ape2...
sbb nk jaga hati ak segala ko sanggup nk kuar dengan ak...mmg la the main point skunk ak salah sebb xmenepati janji yang ak da buat, tp ak ad masalah tetibe .....ak perlu setelkan hari tu jugak, ...dengan kecuaian xbawa hp, ak tertido, ak da lupe nk bgthu kat ko...yer ak salah..alasan BANGANG BABI SIAL AK BUAT!


ok laa..ak bagi ko ruang skunk nie..kalu ko rase da buleh terima ak, ko msg laa ak, ak tgu ..selagi ko xmsg ak, ak akn diamkan diri...ye ak thu ko telah buat mcam2 utk ak, xad org akn dapat gantikan ko..


tp sangat laa xsangka ko buleh cakp mcm ni  "serious aku dah buang kau....aku dah bunuh kau dari mind set aku sekarang ni"


tp xper laa....ak pk positif mayb ko tga stress, tga sedih, tga bermasalah..so yang tulis ni ats dasar perasaan abnormal jer bukan dari hati ko...harap mcm ni lahh...


aku mintak maaf setulus hati...ak faham kalu sukar ko nk maaf kan..ape yang ko tulis tu sangat laa wat ak terasa..sejahat2 ak, seburuk2 ak, sehina2 ak...ak xkan mudah buang kwan yang rapt dengan ak selama ni, suka duka kongsi sama2...yer, mungkin ak ramai kawan, tp sume xsame mcm ko...


mungkin sok ko da nk jadi orang baru katanyer laa..ak doakan ko bahagia..
bg ak apebila istilah kwan tu...xad makna JAGA HATI, xad makna TACING..bila da sekali kwan sampai bila akan berkwan..


dulu ko jugak pesan kat ak JANGAN JAGA HATI...berterus terang lebih baik agar xad sape2 yang terluka kemudian hari...tp skunk...ko nilai la sendiri..


sakit hati, remuk hati.. apbila 2 orang yang ak sayang, masing2 rapt dgn ak sebb nk jaga hati..perlu ke mcm ni nk BILA dengan ak... ak xnk SIMPATI sape2..tolongla jgn rapt dengan ak sebb nk jaga hati ak....sakit dulu xhilang lagi, nape ko tambah dengan kata2 MCM NI sebab nk jaga hati ak!!!


p/s..mmg ditujukan utk ko seorang..utk membela diri sendiri dengan perasaan rase sgt sedih,,,,

berjaya sudah

hehehe.....ape yang berjaya tu yer??
baru pas presantation bengkel perakaunan...epyy sgt...ak sebagai pembentang nyanyi kat depan lagu destinasi cinta kann....hahah...ape2 pn dapat TEPUKAN HARTIS katanyer oleh sume orang...


rasenya ak mampu puaskan hati lectrer segala persoalan, ak dapat jwab dengan yakin!! mampoooo,,,huhu
bengkel perakaunan kami buat pada 25 Februari 2011 bersamaan pada hari Jumaat yang lepas...
dengan dihadiri 14 peserta terdiri daripada org kampung...


ha
kami semua..hatis AF kot...
bayangkan ak ni bukan la memiliki ijazah perakaunan tp mengajar hakak2 lak tentang akaun ..lwakk uoolls...ak sendiri ketwa ketika mengajar....jus hepiii kan mrk sume ak wat laaa ketawa....
ak rse ak ckg yang baik kot, 80% peserta fahammmmm....huuhhu...pitam bagai segala pujo diri sendiri


ape2 pn ni satu pengalaman kumplan kami nk jayakan bengkel ini.stress jugak mula2..tp bila akhirnya rase lepasss sume batu berat yang kami pikul dari mgu pertama katenyer lahhh....haha


ape2 pn tepukan utk ahli2 kump ku iman, daus, ejan, dan hishamudin..tanpa diorang xmampu ak nk mengajar n bentang ..ahaha...




iman ketika ajar slot 2
ak ketika terangkan kat makcik2..


chaakkk kami lagii...hihi
tok penghulu yang byk beri support ..katanyer
cikgu yang vogue..mampoo ker
nape laa senyum2 nie...huhu

Monday, 7 March 2011

drive angry~~

choiii...bkn ak memandu dgn marahh.....isskkk...ni adalah satu judul filem yang ak tgk ritu...DRIVE ANGRY
ak tgk dengan kakak n abg ak di Kuala Selangor jam 11.45pm ..

hari ni ak feeling nk jadi pengkritik filem yer...siyes ak nk kritik habis citer2 nie,,
1st ak kritik dulu tempat wayang nie..mayb tempat baru n xgfalamor lah nkme wayang nie..bkn GSC o MBO. tp ape ntah name ak pn xthu..tp paling ak rase garam tiket die mhal sungguh rm11.00 beb...wahh....kat Melaka lebih murah n lagi sonok byk tayangan filem n mase yang sesuai...tempat wayang nie masa tayangan die xbyk...


pastu ak nk komen citer nie..m aklum la tgk malam..ak rase ngantok bcuz citer ni mmg XSEDAP... merepek..ak xpaham jalan citer die...nampak MURAH sgt citer nie, tp pelakon die Nicolas Cage..pelik ak mcm mane LPF boleh lepasakan movie camni kat Malaysia...


penggunaan bahasa yang kesat citer nie..terlalu byk kot...antara the actor nie cakp mother fucker's, son of bitch, fuck u men....huuuu....kannn biadap x biadap nyer..mmg la klasifikasi ni citer  nie 18sg ke sx...tp xkann la movie camni buleh lepas...cube kalu filem Malaysia kalu klasifikasi camne sekali pn msti LPF akn potong...bala..bala...bala....


jalan citer yang sgt lemah....ak xpaham citer nie..kenapa dgn nicolas cage n pelakon2 die buat ape...ak xad mood kot nk tgk citer nie time tuuu....ak nk citer tentang citer nie pn da xigt, xad feeling kot nk tgk....tp yang ak thu nicolas cage da mati, idop balik nk bunuh setan yang bunuh ank die....camtu la citer die


action yang  xsonok...movie english yang action sgt terok...penggunaan GCI yang xmantap..sgt nampak murah effects die ...huhu...sgt xsonok....hahaha


korg tgk la sendiri  citer ni n menilai sendiri..bagi ak skala penggredan 2 dari 5 bintang laa kekdahnyer...huhu





awan nano~~

Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan...awan
Pabila terik-panas
Segera hadirnya memayungi.. diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan... kasehnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi ...
dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai... jejarimu

Kasehnya
Kaseh tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekaseh sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu
... ooooo-ooo

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan... awan
Sehingga tak mungkin terlupa
berikan belas sedari... dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitispun air matamu...kasehku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi..
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai... jejarimu

Kasehku
Kaseh tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Aku pelindung dirimu sayang
walaupun tak akan tercapai jejarimu... oooo-oooo

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi ...
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai.. jejarimu

Kasehku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu...woooo-woo..

Lirik : Buddhi Hekayat
Lagu : M.Nasir

kannn..ni la lirik lagu blog ak..huuhu..suke lagu ni...cube korang dengar, tuutp mata n hayati lagu nie...taciiing sgt....time korg buke blog ak nie nyanyi laa sekali...ak ad highligt kan dgn kaler merah..suke lirik bahagian tu..




pendapat ak lebih ok rambut camni..yumuk sgt..uhu




Sunday, 6 March 2011

lama xupdate

atoiiiiiiiiiiii...choiiiiiiiiiiiiiiiii...hahahha...nape2 ni??? saje jer....
lama rase nyer xupdate blog..so ak akn luangkan masa la berjam ni nk update blog ape yg berlaku kat ak ujung mgu nie...ak baru jer balik dari uma akk ak kat TG KARANG nie......

ak brmula dengan hari jumaat yer babyyyyy...hihihi
JUMAAT , 4 HB MAC 2011

hari ni mengembirakan kerana kelas jam 8.00 am budaya keusahawanan ak batal..wahhh..da gigih NAK PAKAI BAJU APE...buleh lakk batal..wat potong stiiiiimmmmmmmmmm jer kannn...hahha
so ak bamgum pn dengan penuh lambatnyer....wahh..puas ak tdow rase...
mcm biasa hari jumaat kewajipan bagi lelaki ialah SOLAT JUMAAT..uoollss yg laki tu solat x??

lepas segala solat jumaat, makan mee saudagar..ak pn gigih pegi kelas pada jam 3.00 tp ak masuk lamabt 3.30pm..sory lectrer..hihi....kelas akaun kann..xad belaja jus dgr presentation..selasa ni lak ak presentation..wish me luck k ..

petang jam 5, ad kelas olahraga..huwaaa.....hal maklumla ak ni atlet upsi..pitam kot...haha
dalam kelas olahraga tu belajar lompat tinggi...bab2 tgi ni cuak beb....kekdahnyer, darah gemuruh tgk tmpat tgi...hhuhu...

 njoy laa dalam kelas olahraga tu..tiap daripada kami kena lompat gak..ak main lompat jer..ad salah gak ak buat..biarla..nt ak pratice lompat ats katil jer ea..pitam lagi..uhu

malam jummat tu ak buat ape ea...mmm..oo ak g disco...ahhaha...pitam bagai..mane ad pegi disco ak g jejalan kat khar jer..wahh..kir2, udah2 laa gi khar sane...huhu

ak mals nk omong2 byk2 ..eh2..nk taip byk2..aku msukkan gambar jer ea..korg tgk je la ea..hihi

bergambr je lebih...

ak dan dani



ak lagi...hihi

ak dan raiz



modul nk lompat2..hu


Friday, 4 March 2011

jantan kacmuk~~

wahh....kekdahnyer.......ape tu jantan kacmuk...??
ak xad ape keje nk wat..ak dalam kelas akaun nie..so sungguh membosankan..
ak update laa blog...sory ea lecterer..huhu

KACMUK?? ape tu...kekdahnyer ni adalah singkatan utk kacak muka...laa, korg nak kata CANMUK pn buleh, cantik muka..BUMUK lak buruk muka...YUMUK tu ayu muka...haha,.,ape2 yg korang pikir nk sambungkan 2 perkataan ni buleh jer...SAYA SOKONG!!!!

kat post ni ak nk ceritakan mengikut IDEOLOGI ak..sape yang memiliki ciri-ciri JANTAN KACMUK...huwaaaa..sebelum tu ak nk scan diri ak sendiri, sesuai ke x dapt gelaran kacmuk nie??hhhhuh

ok, lets begin apekah kriteria kacmuk mengikut ideologi ku...  

1. memiliki janggut..
    wahh...janggut melambangkan kemachoan sungguh..hhu.suke ad janggut, main geli2...haha
    kepada laki2 di luar sane yang memiliki janggut, pastikan ia dalam keadaan rapi kemas , tidak terserabut


2. wangi
org2 yang kacmuk, kena jaga kebersihan..pastikan badan wangi..mandi 3 kali sehari..pakai deodorant n myk wangi..hhu..kalu badan busuk rejet awl2...lariiiiiii!!!!



3.pakaian yang santekk
 baiklah..nk dapat gelaran kacmuk ni mesti dalam almari memiliki baju yang byk dan pelbagai warna..mcm mane nk dapt gelran ni kalu asyik pakai baju yg same, sampai org buleh cam daa..atoi...beli dekk baju byk2 sikit...
4.konfiden dalam bergamabr
 hah...ni yang penting..kalu nk jadi kacmuk ala2 model..mesti die ni org yang suka bergambar..dalam nk bergambar die tu msti feeling2 kacmuk.. amik hp sendiri tangkap sendiri..pitam kann..msti korg selalu wat gak..haha..so korg adalah ciri2 jantan kacmuk,,,
5.badan superb
 wahh....ni lah hakikat yang harus diterima..nk dapt gelaran kacmuk kena repair segala...badan yang selalu taste adalh kurus tgi...lingkungan berat 55kg-60kg...tgi pulak 168cm-180cm..wah korg lepas x?? pegi sane ukur...huhuh
6.memiliki iphone
 ahahaha...ni la ak rase sukuar korg nk capai kot..ikut ideologi ak sape memiliki iphone die mmg kacmuk..so cuti ni ak nk beli iphone..hahahha

7.rambut cacak
 yup...sape yang wat rambut cacak memang memiliki ciri2 kacmuk...xnk laa rambut2 panjang ala2 korea..atoi..rimas ak tgk..huh....rambut cacak kena dalam setiap majlis..kann...pacak kan lah rambut anda pakai GATSBY..ak syorkan, ak memakai produk ini..huhu
8.mempunyai bulu dada, bulu tgn, bulu kaki
 hah, xsumer org memiliki bulu kann...dalam kajian yang ak wat, jejaka memiliki bulu di minati oleh perempuan..huuh...pastu yang ak dapt thu dari kepercayaan org lame2..memiliki bulu adalah org kuat seks...choiii
9.muka jantan..
 muke2 jambu air, jambu batu xmasuk laa dalam kategori jantan kacmuk...mereka nampak feminin sgt laa muke2 ala2 jambu ni..haha...skunk taste muke jantan dekkk..haha
10.SOPAN
walaupn ni mereupakan list terkahor tp merupakan yang terpenting bagi dirku..xguna kacmuk kalau perangai  macam s*** kann..dalam blog ak ni pn ak cakp SOPAN ITU KACMUK~~..so sume kena sopan ala2 ana rafali gitu...haha

    
**ni lah 10 ciri mengikut ideologi ak..so uollss nk dapt gelaran jantan kacmuk check list ea
    esk lusa ak terangkan ciri2 canmuk...hhuuhh

Thursday, 3 March 2011

ini semua aku yang punya!!!

penAt..penat..penat...
hari ni sgt memenatkann...huwaa,,,,ak rase nk tdow awl..tp xbuleh ak kena habiskan cerita KABHI KHUSI KABHI GHAMM...wahh..kekdahnyer malam ni ak felling2 jadi shah rukh khan laa...hahaha




ak bgn jam 12.15 pm hari ni..mowning uolsss..hhuh..ak bgn lambat cuz ak tdow haMpir jam 5.00 am semalm kann....lepas sume tu ak siap2 feeling2 KACMUK nk g kampus ak perbincangan kumpulan..jam 2.00pm , tp ak datg 2,35 pm..sory geng..hihi....pas perbincangan segala ak dapt tajuk yg senang .juz wat pengenaln, rumusan, edit, latar belakang syarikat..yeah2..rileknyer..hihih


pastu ptg ak ajk mbe ak nazri teman g BATA...kekdahnyer..sokong barangan buatan Malaysia..nasionalisme sgt,...uhuhu...asyik masuk barang branded, sekali sekala belilah barangan buatan Malaysia...kacmuk gak kasut ak ni hah...hahah...ak nk beli kasut..dalam2 nk beli kasut, terjumpe laahh 2 org mber ak..JADIAN sgt theyolllsss ni.hihihihi
kasut ku selepas make over talinyer...hhuu..kacmuk kan??



lepas da beli kasut tu, ak ajk nazri pegi khar..motif kan asyk g sane...katanyer ak pegi sbb ak nk tgk SWEATER...cantikk...rm 65.00..huhu....ak nak!!!!..tp ak xbeli ...sob3x..hmm...namun ak g beli jam warna biru uolss..mura tapi cantik...



ni lah jam ak beli...the blueee......
malamnyer lak ak pegi makan KFC dgn mbe ak iqen pulak...tengs ajk ak naik keta ea...huhu...order makanan dinner plate spicy, chhezy wedges n fun fries...makan byk2 sampai da buncitt perut nie..aduhhh....huh

ak yg sntiasa bajet.....ihih

iqen n ak....

switt kannn...
iqen pn beli jam same mcm ak...
balik dari kfc ak pegi lagi khar nie...dgn niat nk tgk Rabbani yer...mereka datg td dgn bernasyidkan lagu IntifadaDENGAR NASTID NIE...TEKANNN!!! ........ak sempat dgr satu nasyid nie jer..kemudian ak pegi di kedai yang same jual sweater...ak dengan niat, AHAD nie ak nak beli satu gak by hook or by crook..huhu..tolong lah support sikit fulus nyerr..wink3...hahahah

 hari ni ak beli mcm2...kasut, jam. pen n casing matrixcard.huh..membazir jer..tp puass kot...


hari yang memenatkan tp menyeronokkan ..ak gembira dapat luangkan mase dengan org2 yang ak sayang..huwwaaaaa.....menghargai org yang menyayangi kita ....ak akn igt bende ni sampai bila2...huhu