Followers

Thursday, 6 October 2011

melaka o kelantan??



Post ak hari ni nk mengatakan yg ak ni org melaka bkn kelantan ...Hahaha..bkn nk mengutuk tp nk 
terangkan pada sesiapa yg ak ni org MELAKA bcuz terdapt insan2 di luar sana mengalami KECERALUAN IDENTITI uollss terhadap insan seperti ak ni hah...hahaha


Ak ni xla seKACAK n seCOMEY (tp xbermakna ak xkacak ea...peace) seperti kebanyakan org kelantan..hanya sebilangan shj, jgn sume nk perasan ottaaayyyy..hahaaha...ak rase theyoolss hav a good looking bcoz kacukan siam kot...ntahla kalu salah, jgn marah....


Kan ak cakp ad sebilangan org kata ak ni org kelantan...da ramai kot..kdang2 puas ak menidakkan....nt kalu diorg tye lagi ak nk cakp..aah ak org kelantan ..tp xpandai nk kecek la uollsss..




hahaha..mcm ni la feeling nyer..haha
.
Dulu time ak kat uitm lendu melaka..ad dapt nama samaran yg wajib diberi oleh pelajar senior kepada pelajar senior mcm ak ni hah..ak pn feeeling2 uoolss mcm dapt gelran MISS UNIVERSE..pitam..ahhaa..name gelaran ak ni , disebabkan theyolss cakp ak ni mcm org kelantan so dapt la nama gelran tu...huhuuh..name gelaran tuu biarlah rahsia..haha

hah da cukup besau kan...melaka uolss


Wednesday, 5 October 2011

kisah baru

..lame gak ak xmeng'HUPDATE'kan diri ni dalam laman sosial blog..haha
ntah laa..sepanjang cuti 4 bulan ari tu mals nye ak nk menulis...
sibuk dengan KERJAYA katanyer..
hahaha

skunk da bermula la semester baru...da SEM 3 uolsss...skunk mgu ke-4 daaa..
cepat je mase berlaluu..tp ak masih ENJOOOYYY lagi...asgmnt masih xdapt...
baut pengetahuan uools...ak amik major BISNES kannn n minor pulak SEJARAH....

sepanjang 4 mgu ni gak..byk gak problem yg berlaku ke atas diri ini..antaranya kan uollss:
1- kena "hanj" dgn kwan2 sbb pkai bju kemje bunga2...helloo uolss up to date ok..its trend..nampk sgt KEKAMPUNGAN anda terserlah disituu..hihi

2-hilang duit rm 40.00..huwwwaa..ak salah letak kot..positf bro

3- kena saman rm 30.00 oleh pengawal keselamtan upsi...f*** laa..kesalahan kecil langsung xley tolak ansur..cakp pn nk mara2...poyo laaa...

4- kalkulator ak hilang..mmg sedih kot..baru beli jer..bersungguh nk dapt A dalam sbjek financial acctg n statsk perniagaan..amin

5- road tax moto mati time ak kesesakan wang...huuhuu

6- kwan2 perangai mcm grrr sgt sumtimes...time susaahhh cari ari ak...bile ak perlukan pertolongan..hanya Allah sj yg tahu ....sedih..hiihhi

7. sedikit lagi nk XCNDT kat dalam kampus td..huk2..takot beb...kecoh td...mmg sikit je, kalu keta tu xelak ak..ntah2 ak xad taip menaip ni...muhasabah diri..huuhu

ak rase ni je kott...harap2 10 mgu akn datg , hari baik akn mendatang....peace.....

Sunday, 19 June 2011

wayang!!!

sejak cuti sem skunk nie...ak selalu la gak tgk wayg bersama kawan2 ak
nk akta ak nk akki wayang , xla sgt, tp xad keje nk buat kan, so sokong la filemw tempatan dan luar negara..
antara wayng2 yang ak da tgk yer

1. karak
filem melayu antu yg ak tgk..ak jarang tgk citer antu akt wayng,,sbb ak ni penakot...dtg tk pn sebb SHAHIR AF8..hahaha....dari 5 bintang ak bg 2.5 jer....xbeshhh sgt la cite die...

2. pirates of cariibean
cite nie ak tgk gak...citer terbaru dgn penampilan heroin yg baru...menarik gak citer nie..tp lebih kepada drama...citerni xberkait dgn pirates terdahulu...aksi pn kurang,,uuuuhuhuh..tp lakonan johny depp menarik..ak bg 3.5 bintang ea..hahah


3. x men first class
 citer nie ak tgk bersama dgn zaha, razak n azam....movie yg menceritakan bgaimana profesor X n magneto sebelum nie..hahaha...sonok ak tgk citer nie n njoy...ahah...ak bg 4 bintang laa..haha


4.kl ganster
citer nie ak tgk pada hari pembukaan...hahha.....pada hari khamis ..ujan2 ak gerak..ahha
ak suke citer nie..suke cara die lawan,..terutama kat petaling street...mcm gaya hongkong la citer nie..skunk ak dgr pn kutipan dah mencecah rm 11 juta....huhu..syabas kepada SYAMSUL..ak bg 4.5 bintang la..

5. 3, 2,1 cinta
cerita melayu yg ak tgk bersama kirin n ain..komedi romantik...pelakon die farid kamil piere andre dgn pelakon wanita ala2 tomboy sape ntah name ..haha..mula2 ak xminat nk tgk..tp ain da ajk, ak folo je la...ape2 pn menarik gak cite die..swiittt jer..hahahah..ak bg 3 bintang laa eak..ahha


6. green lantern
ahha..citer terbaru ak tgk malam semlam bersama zaha n pojan...citer mmg besh..i loiikeee....haha..tgk akt jj baru kat melaka...menarik jalan citer ..tp aksi kurang sikit laaa..uhu..cincin tu pilih hero selepas Abin Sur meninggal sbb lwan dgn Parallax..kenapa warna hijau..sebb keazaman bkn PAS eak..oopss..haha..kalu cincin kuning lak ketakutan...mcm tu la gaya citer die..ihih...ak bg 4 bintang



ni la antara movie yg ak da tgk...tp selpeaps ni ad lagi movie besh2 kan bakal kuar mcm tranfomers...ape2 pn ak kalu ad FULUSSS n MASA konfem ak akn tgk...hehehe...

Sunday, 22 May 2011

bersyukur~~

hai sume bloggerss...mmg lama x hupdate blog...xad mood ler..hehe
skunk berada di kampung halaman tercinta sempena cuti sem...4 bulan uoolsss...
lame kan,, besauuu kan badan je la dokk uma nie..ihhi

i baru dapat thu result exm i....bkn result i ni ngadung ank sape yer..haha..pitam
ALHAMDULILLAH bersyukur sgt ke hadrat Illahi ape yang ak idam kan akhirnye dapat..
melebihi taget lakk tuu..uhhu....



keputusan sem 2 ni ternyata lebih sgt baik dari sem 1...katanyer naik TRIPLE laa..hahah
dapt gak DL..huhu...
 tp dalam ioollsss n uoollss sume mengejar DL..apekah ilmu yg kita dapt..kita pratikkan dalam seharian o tidak eak???..tepuk dada tanyalah selera...hahah

terima kasih gak kepada kwan ku ZULhilman...cuz stdy same2 dgn ak..lebih byk cakp sebenarnya dari stdy..hahah..
tengs gak kpd arul, naz, has, juan, omar n pgy yang memberi semangat dan juga kepada hmmmm..anda thu spe diri anda..tengs sgt xputus2 beri PERANGSANG...hahaha

sudah tentu penhargaan terbesar kepada famili ..mak ayh kakak abg...xputus2 kirim DUIT dan DOA...hihii

waahh..kelass kaw kannn...macam berucap penerima anugerah bintang popular gituuu..hihi


muka epy selepas dapt result..haha

Thursday, 14 April 2011

etika perniagaan

skunk ak kat libry tuanku bainun upsi..
tga giiigiihh stdy erika perniagaan yg bermotifkan 2 jam kredit..huwaaaa..

teori deontologikan dan teleologikal betul2 wat ak pitam..migrain...ak xpahamm....
terlalu falsafah..terlalu fakta..terlalu historican..hahaha

da la sebut pn terbelit lidahh..huh...
utilaritasnime, eksisteliasnisme, egoisme, kewajipan..ni sume wat ak FEHHNIINNNNKK!!!

xpe..i buleh..hahaha.....ak wat terbaik la final exm nie...
nk dapat dekan gak!! xkira!!
hadiah2 menanti ak kalu dapt dekan..shhhuuukkkkkeeee........


Thursday, 7 April 2011

karnival keusahawan



hari ni kami telah membentangkan karnival keusahwan yang telah berlangsung 21-23 Mac 2011...Alhamdulillah berjaya sudah...penjenamaan semula...lalla..mals nk tulis r uollss ..ioollss msuk photo jer..
montaj kami..

video


































Wednesday, 6 April 2011

subjektif o objektif

xlame lagi mgu exam nk tibe ..so ak akan kurangkan sume xtvt kurang sihat sana sini ..huuh
tiap2 hari akan g libry bermula esk petang..stdy!! chaiyokk..kesilapan sem lepas xkan ulangi..
dapt jer cary marks ats 50, tp final ..pitam nk jwb..nyesal2 sgt..uhu

title tajuk ni mmg la subjektif o objektif!!
tp xad kena mengena ea dgn final exm nie..ihii

kekahcakan dan kecantikan tu milik setiap insann kann...
sape rase diri die kacak n cantik??
kalu uollss agkt tgn kann..mmg agkt bakul laa..ahahha

ak kata kekahcakan n kecantikan subjektif tu ..
sbb, kita sukar nk nilai org tu kan..mayb i cakp..
ncem r bro tu
cun beb awek tu...
tp uollss tgk lak euww..biase jer..
sbb ape..CITARASA kita berbeza dekkk...
mcm i minat kurus2 tgi..asl kurus tgi jer i rase taste sgt...hahahah
so di sini saya aqir rayyan isketambola menekankan kekahcakan n kecantikan xmampu diukur dengan NILAI WANG..boleh mcm nie??iihi

kenapa i cakp objektif lak..hehe
sebab ad 2 pilihan jwapan jer uolss
A- YA
B-TIDAK
kalu da sah2 muke xncem n xcantik..kita repair mcm mane pn jwapn nyer adalah..TIDAK..aiyohh
so jgn la nk mata ke atas tgn di dada..memuji..jahat kot..
xlaa suh uoolss cakp mcm tu kat mulut.,,cakp dalm hati..bisik2 gitu...
kalu uolss rase die kacmuk n canmuk bulat jwapnnyer A..of course..

uoollss sume..kekahcakan n kecantikan tu xtahan lame..kalu i simbah asid getah terus jadi beast..mampuuu
so uolsss pilih la yg mampu taste n syg pada u yer...cinta itu buta..so xnmpa mane ncem, mane cantik, mane kaya, mane gemok, mane hitam, mane pendek,mane tua.....
kannnn

JANGAN DILIHAT PADA APA YANG TIADA
LIHATLAH APA YANG MASIH ADA...

Wednesday, 23 March 2011

kARisMa!!!

Haii uoollsss..lama  x update blog...bz uoolsss....
Hari ni sy nk cite laa tentg xtvt ujung mgu iaitu pada 19 mac 2011 dan 20 mac 2011..mampuu sy rewind balik ape yang berlaku 2 hari lepas...uhu
Ok la..sy  ni merupakan ahli karisma upsi...ape tu eak KARISMA???.karisma merupakan singkatan bagi Kelab Rakan Siswa Jasa Msia..dan sy juga merupakan rakan exco keushawan karisma ni...itu la mukadimahnyer dari isketambolaa
Baiklaa tan sri puan sri kisah bermula begini..hihih


Pada hari sabtu 19 mac 2011
Dengan kedinginan subuh sybangit dari beradu( mampuu bahasa DIRaja) jam 5.30 pagi!!..atoii nantoo bangat kot...sy feeling2 kacmuk, ayu2, smart2 segala bersiap la cuz kena berkumpul di kolj jam 6.30am..siap subuh sy terus cepat2 turun...destinasi ku pegi ke Sijangkang satu daerah di Selangor..wahh...sepanjang perjalanan sy tidow...xpernah bgn awl2 sgt2 nie...pemandu bas berhenti kat mane ntah, sy berhenti kt stesen minyak pegi beli maggi, sebagai sarapan sy....
Lepas tu sy setelah bape lame dalam jam 10.30am sy sampai r kat sek keb kebun bharu, tempat kami berkumpul...sampai2 jer kena berkumpul mcm kwad gituu..pastu, sarapan segala...huh..kenyang..
Akticviti bermula dengan teka bina 1 Malaysia...kami kena ke rumah2 tanya pendapat mereka tentang  pendapt  1M..tp uoolls kena tahu, kami tidak mewakili mana2 parti2 politik, kami mewakili karisma yang mana gabungan ipta dan ipts...dalam teka bina tu kami kena tahu tentang nilai 1 M..atoiii...pitam kann..sy pn xthu, tp memandagkan sy ni bitara katanyer sy mampuu lah menghafal 8 nilai terbabit iaitu
1.berpertasi tgi
2.budaya ilmu
3.budaya inovasi.
4.ketabahan
5.kebijaksanaan
6.kesetiaan
7.intergriti
8.budaya ketepatan
So uoollss sume rakyat Malyasia tahu da kan 8 nilai yang sgt perkasa ini utk diterjemhakan ..huhuh
Sepanjg xtvt rumah ke rumah tu, ad sesetangah tidak melayan kami dengan baik, bersikap dingin..makalum lah katanye 1m ni bersigat politk, tp uollsss pye opinion sy xmsuk campur..haha
Tp ad gak peramah, layan kami dengan kasih sayg..wahh.....tacing ..haha
pukul 1.00pm xtvt ni habis.so kami balik ke sek terbabit dan makan sembahyang segala...
Dalam perancangan sepatotnya jam 2.30 kami ad xtvt menziarahi orang..namun cuaca tidak mengizinkan kerana ujan sgt laaa lebattttt!!!
Tp xpe kami mendengar ceramh dari Dr Hj Fadhilah Kamsah tentang menjadi ibu bapa yang baik..ramai gak la yang datang...mmmg menarik, lwak tp  penuh isi yang bermakna...
Petangnya kami buat latihan aktiviti tempur  tanpa senjata (TTS)..wahh ak kena wat jadi 4 Fighters kena pecahkan papann uollsss...TTS ni adalah utk persembahan pada malam ini..ak hanya mampu ketawa jer uollsss, pada malam persembahan TTS kami tidak terjadi kerana ramai buat silap..darah gemuruhh katanyer....ak akan  pecahkan 2 papan..satu papan ak xpecahhh..lawakk..ahahah
Selepas habis segala xtvt kami pegi ker  Sungai Besar iaitu tempat kami beradu ..atoii..di Desa Rumbun kot..ahah..ak xsure la ape namenyer  coz kami sampai jam 2.30 am....da nantookk sangat..
video

Hari ahad 20 Mac 2011
Huh, hari ni bermula xtvt jam 10 lebih selepas sarpan segala...xtvt same seperti semalam ...teka bina 1 malaysia...ari ni rase seronok laa..sy n kwan xad rase malu nk masuk2 ruma mereka tu....tp kebanyakan kawsan perumahan ni sume educated pye org..mcm2 kami kena soal...huhu
Petangnyer sy terpilih utk menjadi penjaga checkpoint, lebih kurang fasilatator..sonok kot...ak kena wat rubber straw...mcam2 la sya buli mereka ni..ihhihi



Setelah habis xtvt tu sy n geng ad latihan TTS ag yang akan di persembahkan di Dataran Tongang 10 di Sg Besar...depan VVIP uollsss...iaitu Dr Hj Khir Toyo n YB Ramlii kot....wahh...kami wat TTS dalam ujan..habis segala baju ak ktor n basah..ape2 pn kami raase soooonokk sgt...huuhhuhuh..RAKAN SISWA HEBAT!!
Jangan geli sy membahasakan diri sebagai SAYA~~

Thursday, 17 March 2011

Maii datg ke gerai kami

abe2, aye2..mai la ke gerai nasi kerabu kami...
pelajau2 upsi sekalian oiiii!!!

ahhahahah..pitam..terlaluu sgt

kann..21, 22 n 23 Mac 2011 ni akan wat karnival keushwanan di Auditorium UPSI..
so dengan bangganya ak menjemput uoollss sume beli laa nasi kerabu kedai kami..hihiih


uoollss tahu x byk khasiat makan makanan dari kelate nie....kann ad syur, ikan, ayam, budu...nasi die pulak kalefulll hahah..biruu uollsss...

nasi kerabu abg wan ni kan popular kat depan kampus..sedap kann..korg stundt upsi msti pernah makan..
ak n thu geng nt tolong niagakan sempena karnival ni dan juga merupakan satu asgmnt kami..njoyy bhaa...

harga yang ditawarkan adalah macam biase uollsss...tp kan BANYAK HADIAH MISTERI menanti anda...
pembelian 5 nasi kerabu terawal dan pembelian ke 15, 30, 50 dapt laa cenderamata dari kami...

ak dengan bangganya kann uollss menjemput kamu datg ea ke gerai ku nk 15 kat tengah2 kot...
3 hari nk meniaga...kacmuk tetap kacmuk


uolsss i loveeee